„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Latgalē strādā ar Zaļo sertifikātu

Publicitātes foto

25. janvārī Valsts prezidents Raimonds Vējonis vairākiem Latgales tūrisma uzņēmējiem pasniegs kvalitātes zīmi „Zaļais sertifikāts”.

Sumināto saimē ir arī Aglonas novada viesu māja „Mežinieku mājas”, kas šo atzinību saņem no 2000. gada. Kā teica viesu mājas saimniece Mārīte Mežiniece, zaļais sertifikāts apliecina, ka visi pakalpojumi ir draudzīgi cilvēkam un videi. Jaunajā sezonā „Mežinieku mājās” varēs mācīties cept maizi gan Maizes namiņā, gan brīvdabā, kā arī siet sieru un nodegustēt Latgales kulinārā mantojuma ēdienus, kas gatavoti, ievērojot ekovirtuves principus. „Cenšamies cilvēkiem iedot tādu labsajūtu garam un miesai un radām tādus vēderpriekus, kas dod spēku ikdienā,” uzsvēra Mārīte.

Tāpat Zaļo sertifikātu saņems Aglonas novada lauku māja „Upenīte”, kur var nobaudīt Latgales kulinārā mantojuma šedevrus, kā arī videi draudzīgo aktivitāšu viesu māja „Azarkrosti” un dabas parka veidotāja viesu māja „Zaļā sala” (tās atrodas Rēzeknes novadā).

Kvalitātes zīmi „Zaļais sertifikāts” piešķir Latvijas Lauku tūrisma asociācija „Lauku ceļotājs”. Šogad tā tiks pasniegta 22 lauku tūrisma saimniecībām. Apbalvošanā piedalīsies arī „Lauku ceļotāja” prezidente Asnāte Ziemele un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards.