„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-1.4 °C
skaidrs laiks

Mainās pirmklasnieku reģistrācijas priekšrocības

freeimages.com

2018. gada 1. februārī pl. 8.00 Daugavpils izglītības iestādēs sāksies pirmklasnieku reģistrācija.

Pieteikšanās turpināsies līdz 2018. gada 28. februāra pl. 17.00. Tāpat kā iepriekšējos gados, reģistrēties varēs divos veidos – izmantojot elektronisko parakstu, nosūtīt dokumentus uz skolas elektronisko pastu, vai arī reģistrēt pirmklasnieku skolā.

Daugavpils Izglītības pārvaldes (IP) vadītāja Marina Isupova uzsver, ka iestāde sniedz palīdzību. Nākamo pirmklasnieku vecāki var konsultēties IP, kur paskaidros, kādi dokumenti nepieciešami. Sīkāka informācija pieejama pārvaldes mājas lapā http://izglitiba.daugavpils.lv. Turklāt ar reģistrācijas kārtību un piedāvātajām izglītības programmām var iepazīties arī Daugavpils skolās.

Pirmklasnieku reģistrācijā 2018./2019. mācību gadam nedaudz mainītas priekšrocības – tas attiecas uz „ģimenes prioritāti”. Ja nākamā pirmklasnieka brāļi un māsas pašlaik mācās pamatskolas devītajā klasē vai vidusskolas divpadsmitajā klasē, tas netiek uzskatīts par priekšrocību. Kā teica M. Isupova, tas ir loģiski – ja ģimenē  šī mācību gada beigās ir absolvents, tā nevar būt priekšrocība, jo šī prioritāte tika ieviesta, lai vecākiem būtu vienkāršāk nogādāt skolā vairākus bērnus.

Pārējās priekšrocības saglabājas. Pirmām kārtām skolā tiks pieņemti konkrētās izglītības iestādes darbinieku bērni un tie, kuru deklarētā dzīvesvieta atrodas maksimāli tuvu skolai (uz katru skolu attiecināmo ielu un māju sarakstu var apskatīt IP mājas lapā.

Reģistrācijas rezultāti būs zināmi līdz 15. martam. Ja kaut kādu iemeslu dēļ bērns nav uzņemts skolā, līdz 2018. gada 31. augustam pirmklasnieku var reģistrēt citā skolā. Lai to izdarītu, ieteicams vērsties Daugavpils Izglītības pārvaldē, kur tiks apkopoti visu pilsētas skolu pirmo klašu piepildījuma rezultāti.