„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+5.5 °C
neliels lietus

Rēzeknē izveidota muzikāla ekskursija

Publicitātes foto

Jāņa Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolas audzēkņi kopā ar pedagogiem izveidojuši muzikālu ekskursiju, kurā par gidu var kļūt ikviens un atrast pilsētas skaņas, muzikāli vēsturiskas pieturas un vietas. Ir izveidota mājaslapa skanrezekne.lv, kurā var apskatīt pilsētas muzikālo punktu karti, taču, lai saklausītu Rēzeknes daudzveidīgo skanējumu, ejot pa pilsētu, ir nepieciešams mobilais telefons, raksta lsm.lv.

Muzikālajā ekskursijā iekļauti kopumā 14 punkti - pilsētas dievnami, Rēzeknes pilskalns, dažādi pieminekļi un vietas, kas raksturo pilsētu šodien, -- un tiem piemeklēts atbilstīgs muzikālais skanējums. Muzikālo  maršrutu papildina apraksti par katru no objektiem.

Projekta laikā ir tapis arī buklets, kurā apskatāma muzikālo punktu karte ar aprakstiem. Bukleti būs pieejami Rēzeknes TIC, kā arī iecienītās pilsētas apskates vietās. Muzikālā maršruta veidotāji cer, ka tas būs viens no veidiem, kā gan vietējiem, gan ciemiņiem parādīt daudzveidīgo Rēzeknes pilsētu un tās apskati noteikti padarīt skanīgāku.