„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.3 °C
neliels sniegs

Suņa gads sākās ar izstādi

Jeļena Čursina

Tradicionālajā suņu izstādē „Latgales kauss 2018” piedalījās 1300 dalībnieki no 11 valstīm.

Izstādē tika demonstrētas 130 suņu šķirnes, no miniatūrajiem Jorkšīras terjeriem līdz 70 kilogramus smagajiem ņūfaundlendiem. Kā teica biedrības „Latgales reģionālais dzīvnieku mīļotāju centrs” vadītājs Gunārs Hmeļnickis, šogad visvairāk dalībnieku ir no Somijas, Krievijas un Latvijas, pārstāvēta arī Horvātija, Bulgārija, Serbija, Zviedrija, Norvēģija, Baltkrievija, Lietuva un Igaunija.

G. Hmeļņickis atzīmēja, ka šī izstāde atšķiras no iepriekšējām galvenokārt ar to, ka tajā akcentēta jaunās paaudzes audzināšana: „Bērniem jāmāca būt atbildīgiem par to, ko viņi iegādājušies un pieradinājuši.” Speciāli bērniem tika organizēta Madonas jauno kinologu uzstāšanās, kurā viņi demonstrēja meistarklasi, kā jāapietas ar suņiem. Bija interesanti vērot, kā sešgadīga meitene lieliski tiek galā ar milzīgo ņūfaundlendu. Kā teica Gunārs Hmeļņickis, ļoti bieži bērni lūdz nopirkt kucēnu, bet interese par to ātri zūd un rūpēties par dzīvnieku ir spiesti vecāki.

Ilgmārs no Olaines pastāstīja, ka veimaraners Berils ir viņa pirmais suns, izstādēs viņi piedalās otro gadu. „Suņu izstādes ir aizraujošs pasākums,” saka Ilgmārs, „pirmo reizi piedalījāmies tieši šeit, Daugavpilī. Jaunā čempiona titulu Berils jau ir ieguvis, šajā „Latgales kausā” veimaraners piedalījās jau nākamajā klasē.”

Jolanta Kriščune no Bauskas atbrauca uz izstādi piekto reizi. Viņa atveda divus Labradoras retrīverus -- Otello un Šeilu. Ik reizi viņu pārsteidz lielais apmeklētāju skaits, kuri atnāk paskatīties uz suņiem, gūt pozitīvas emocijas no saskarsmes ar četrkājainajiem draugiem.

Jeļena Mališeva no Krievijas ar saviem suņiem izstādēs piedalās jau divdesmit gadus. Šoreiz viņa atveda afgāņu kurtu Čelsiju. Jeļena pastāstīja, ka šīs šķirnes suņi ir rūpīgi jākopj, jo īpaši to spalva, taču tādējādi tiek iegūts lielisks un uzticams draugs, un visas rūpes ir patīkamas.