„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+7.2 °C
apmācies

Atņēma kontrabandas cigaretes

freeimages.com

19. janvārī Rēzeknes novadā konfiscēti teju 50 tūkstoši kontrabandas cigarešu, informē Valsts robežsardzē.

Piektdienas rītā, pārbaudot informāciju par kontrabandas pārvietošanu, robežsargi Lendžu pagastā aizturēja divus Latvijas pilsoņus brīdī, kad abi 1982. un 1988. gadā dzimušie vīrieši automašīnā krāva no garām braucošā vilciena izmestos saiņus. Kopumā saiņos atradās 47 400 cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Saistībā ar cigarešu kontrabandu robežsargi aizturēja arī vilciena mašīnistu un tā palīgu, 1982. un 1991. gadā dzimušus vīriešus, Latvijas pilsoņus.

Par muitošanai pakļauto preču pārvadāšanu Latvijas Republikas muitas teritorijā bez muitas iestāžu atļaujas, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 191. panta pirmās daļas.

1982. un 1988. gadā dzimušie vīrieši kriminālprocesa ietvaros atzīti par aizdomās turamajiem, viņiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, savukārt aizturētais vilciena mašīnists un viņa palīgs, kā arī krimināllietas materiāli tālākai izmeklēšanai nodoti Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu un muitas policijas pārvaldei.