„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.0 °C
apmācies

Samazinās piemaksas un ierobežos prēmijas

pexels.com

Nosakot jaunus piemaksu griestus – 20% līdzšinējo 30% vietā, Daugavpils novada dome iecerējusi samazināt piemaksu apmēru pašvaldības iestāžu darbiniekiem, kas aizvieto prombūtnē esošu kolēģi vai pilda vakanta amata pienākumus. Tāpat plānots noteikt stingrākus prēmiju piešķiršanas noteikumus.

Piemaksas 20% apjomā paredzēts piemērot tad, ja darbinieks nodrošina nepārtrauktu aizvietošanu, bet 15% apmērā, ja aizvietošana ir daļēja, un ne vairāk kā 10% -- ja aizvietotājs nodrošina tikai tehnisku pienākumu izpildi.

Lai ierobežotu piemaksu piešķiršanu un veicinātu vakanto vietu aizpildīšanu, iestādes vadītājam gada sākumā būs jāizvērtē un jāizveido saraksts, kuri darbinieki ir aizvietojami, turklāt piemaksas tiks piemērotas tikai sešu mēnešu garumā. Piemaksas par vakanta amata vai prombūtnē esoša darbinieka pienākumu veikšanu piemērojamas par laika posmu, kas nav garāks par sešiem mēnešiem. Tās varēs noteikt darbiniekam, kam amata pienākumi ir identiski vai funkcionāli līdzīgi, un ja aizstājējam ir nepieciešamās prasmes pienākumu veikšanai.

Turpmāk tiks noteikts, ka prēmijas nevar piešķirt darbiniekam, kas nostrādājis mazāk nekā sešus mēnešus. Savukārt prēmiju izsniegšanas iemesli var būt tādi kā sasniegumi valsts vai starptautiskā mērogā, piemēram, organizējot pasākumus. Arī veselības apdrošināšanu varēs saņemt tie darbinieki, kas pašvaldības iestādēs strādā vismaz pusgadu. 

Vēl plānots noteikt arī jaunus mēnešalgas koeficientus domes komiteju vadītājiem un darba grupu locekļiem. Daugavpils novada pašvaldības izpilddirektora vietniece Ināra Natarova skaidroja, ka līdzīgi ierobežojumi ieviesti jau pērn, bet šogad paredzēts tos papildināt.