„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.7 °C
apmācies

Ilūkstes novadā stāstīs dzīvos stāstus

freeimages.com

Februārī Ilūkstes novadā notiks Dzīvo stāstu dienas. Projekta vadītāja Daina Alužāne pastāstīja, ka vietējie iedzīvotāji stāstīs par vēlmēm un iespējām attīstīt un popularizēt konkrēto vietu, tāpat analizēs tūrisma iespējas Sēlijā. Savukārt projekta eksperti pēc tikšanās ar iedzīvotājiem apmeklēs uzņēmumus, kultūrvēsturiskus un dabas objektus, un vēlāk visu informāciju apkopos resursu kartēs.

Ilūkstes novadā Dzīvo stāstu dienas pasākums notiks 3. februārī pl. 10.00 Dvietes kultūras namā, 18. februārī pl. 11.00 Subates kultūras namā un 24. februārī pl. 11.00 Eglaines kultūras namā. Subates KN vadītāja Gunta Okmane uzskata,  ka Subatē varētu attīstīties ūdens tūrisms, jo pilsētas centrā atrodas Lielais un Mazais ezers. „Tā varētu būt ūdens taka, ko cilvēki mērotu ar laivu vai katamarānu, piestādami konkrētās vietās, kurām būtu savs stāsts, leģenda un apskates objekti,” teica G. Okmane.

Dzīvo stāstu dienas organizē lauku partnerība „Sēlija”, Daugavpils un Ilūkstes partnerība „Kaimiņi” un Aizkraukles rajona partnerība par starpteritoriālās sadarbības tematiskā tūrisma projekta „Sēlijas salas” finansējumu, uzsvēra D. Alužāne.