„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.9 °C
nedaudz mākoņains

Daugavpils pilsētas dome finansē latviešu valodas kursus pieaugušajiem

Publicitātes foto

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde organizē iedzīvotājiem bezmaksas latviešu valodas 100 stundu kursus. Jau sesto gadu (kopš 2012. gada) šos kursus finansē pilsētas Dome. Pierakstoties cilvēks pats novērtē savu zināšanu līmeni, kā viņš spēj komunicēt ar saviem kolēģiem vai iedzīvotājiem dažādās situācijās neatkarīgi no kādreiz iegūtās kategorijas. Kursu organizētāju un skolotāju mērķis – uzlabot kursanta līmeni par vienu pakāpi augstāk.

Ir divas lielākās prioritātes – tātad, zināšanu līmeņa paaugstināšana un latviešu valodas apgūšana LR pilsonības iegūšanai. Īpaši tiek aicināti pieteikties tie Daugavpils iedzīvotāji, kuri pirms tam nav apmeklējuši bezmaksas kursus.

Kā atzīst Izglītības metodiķe pieaugušo izglītības jautājumos Ilze Onzule, grupas tiek veidotas atkarībā no mikrorajona, kurā ir vairāk interesentu. Ja to ir 20 – 25, šajā pilsētas rajonā tiek atvērta grupa. Provizoriski grupas būs Daugavpils centrā, Apavu kombināta rajonā, iespējams  - Ķīmiķu mikrorajonā. Viņa konstatē, ka ļoti zema interese par latviešu valodas kursiem ir Jaunajā forštatē.

Skolotāji, kuri strādā ar grupām, izmanto dažādas gan tradicionālas, gan netradicionālas mācību metodes, kuras palīdz kursantiem labāk iejusties valodas vidē un sasniegt gaidāmo rezultātu.

Atgādinām, ka līdz 2. februārim kursiem var pieteikties 300 iedzīvotāji, kuriem tiks organizētas mācības 15 grupās, katrā – 20 cilvēki. Brīvas vietas vēl ir. Nākošo 300 pretendentu pierakstīšanās notiks augustā.

Var pieteikties personīgi Saules ielā 7, 24. kabinetā vai zvanot pa tālruņiem 65407437; 29252443 Ilzei Onzulei