„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.2 °C
apmācies

Jersikā pārbūvēs uzņēmējiem svarīgu ielu

pexels.com

Līvānu novada dome plāno pārbūvēt Torņu ielas posmu Jersikā, kas ir svarīga satiksmes dzīsla gan uzņēmējiem un lauksaimniekiem, gan pašvaldībai, kura nodrošina skolēnu pārvadājumus.

Jersikas pagasta pārvaldes vadītāja Anita Litauniece pastāstīja, ka plānots pārbūvēt aptuveni 400 m garu ielas posmu. Torņu ielai, kas būvēta pirms aptuveni 40 gadiem, asfalta segums jau ir nodilis tiktāl, ka pašvaldība nespēj to uzturēt. Šobrīd šī iela nodrošina satiksmi līdz Jersikas čipsu ražotnei SIA „Glear”, kas plāno paplašināties -- veidot augļu un dārzeņu pārstrādes un konservēšanas ražotni. Tāpat Torņu ielu izmanto mežu izstrādātājs SIA „Latgales mežsaimnieks”, kā arī vairāk nekā desmit lielas graudaugu un lopkopības zemnieku un piemāju saimniecības. 

Kā teica Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods, pašvaldība Torņu ielas pārbūvē ieguldīs 15 000 eiro, kas ieekonomēti no Lauku atbalsta dienesta atbalstītā publiskās infrastruktūras uzlabošanas laukos projekta. Bet pirms tam 13. februārī Jersikas pagastā notiks sabiedriskā apspriešana, kā to nosaka likumdošana.

Jau 2017. gadā par minētās LAD programmas finansējumu Jersikas pagastā pārbūvēts ceļš Cirsenieki--Iztekas jeb tautā sauktais Iztekas ceļš (2,5 km), piebilda A. Litauniece.