„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

26. bērnudārza remonts jāpabeidz jūnijā

Aleksandrs Rube

16. janvārī Daugavpils domes vadība tikās ar 26. bērnudārza administrāciju un audzēkņu vecākiem. Jāatzīmē, ka šīs pirmsskolas izglītības iestādes renovācija ilgst jau vairāk nekā gadu. Domes deputātiem uzdeva sāpīgākos jautājumus, galvenais no tiem – kad tiks pabeigti visiem tik nogurdinošie remontdarbi?

Daugavpils 26. bērnudārzs joprojām ir problemātiskākais objekts pilsētā – tā pirmā korpusa siltināšana bija jāpabeidz jau pērnā gada aprīlī. Taču vēl joprojām gandrīz divsimt bērniem nākas mitināties šaurībā. Kā teica pilsētas vadība, par darbu izpildi atbildīgā firma „Šafrans” arī tagad atrodas uz maksātnespējas robežas. Taču tikšanās laikā domes vadība teica, ka pašvaldība nolēma nelauzt līgumu ar šo firmu, jo tā rezultātā projekts sadārdzinātos un darbu tempi palēninātos vēl vairāk.

Kā sapulcē apgalvoja priekšsēdētāja vietnieks Igors Prelatovs, pirmā korpusa nodošanas reālākais termiņš ir marta vidus. Pēc tam tūlīt sāksies darbi otrajā korpusā – tie jāpabeidz jūnija beigās. Pēc viņa teiktā, procesu sarežģīja arī dažas tehniskas nianses, piemēram, ventilācijas sistēmu un durvju bloku uzstādīšana, taču šos uzdevumus plānots atrisināt vistuvākajā laikā.

Pašlaik pirmajā korpusā strādā astoņi firmas „Šafrans” strādnieki. Taču dažus darbus bērnudārza darbiniekiem tomēr būs jāveic pašu spēkiem.

„Apdares un kosmētiskie remontdarbi projektā nebija iekļauti,” stāsta 26. bērnudārza direktore Arvita Jukša, „tāpēc mums pašiem būs jālīmē tapetes, jāšpaktelē un jākrāso sienas. Pagājušā gada augustā mēs noalgojām citu firmu darbu veikšanai gaiteņos un tualetēs. Mēs ceram uz Daugavpils Būvniecības tehnikuma atbalstu. Iespējams, mums atsūtīs praktikantus.”

Pašvaldības vadība apsolīja kontrolēt situāciju. Turklāt nav izslēgta iespējamība, ka bērnudārza nodošanas termiņi arī turpmāk var tikt pagarināti.