„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.8 °C
apmācies

Novadā pieaudzis finansējums veselībai un sociālajai aizsardzībai

pexels.com

Daugavpils novada domes sēdē 25. janvārī apstiprināts 2018. gada budžets. Nozīmīgākās izmaiņas ieņēmumos šogad notikušas nodokļu reformas rezultātā, taču paredzēti arī vairāki investīciju projekti prioritārajās jomās.

Budžetu veido ieņēmumi 23,4 miljonu eiro vērtībā, kas ir 976 eiro uz vienu iedzīvotāju. Dotācijas no pašvaldību izlīdzināšanas fonda, salīdzinājumā ar pagājušo gadu, pieaugušas līdz 14,2 miljoniem eiro, tas skaidrojams ar iedzīvotāju skaita samazināšanos. Salīdzinājumā ar 2017. gada janvāri, Daugavpils novadā iedzīvotāju skaits samazinājies par 3,37%, stabili samazinās iedzīvotāju skaits bērnu un jauniešu grupā.

Budžeta izdevumi sasniedz 24,4 miljonu eiro. Kā uzsvēra Finanšu pārvaldes vadītāja Irēna Timšāne, budžets veidots, balstoties uz izvirzītajām prioritātēm: „Tās ir sociālā drošība, izglītība un infrastruktūras attīstība, pirmās divas ir nemainīgas jau gadiem.” 

Ievērojami pieauguši izdevumi veselībai un sociālajai aizsardzībai. Pašvaldības atvieglojumi, sociālās garantijas un citi sociālie pabalsti palikuši nemainīgi, bet no šī gada pieaudzis bērnu piedzimšanas pabalsts, kā arī plānots investēt vairākos projektos, atbalstīts Naujenes sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības centra ēkas remonts, specializētā transportlīdzekļa iegāde Višķu sociālās aprūpes centram, sociālās mājas Nīcgales un Kalupes pagastā tehniskā projekta izstrāde un Kalupes pagasta ambulances pielāgošana multifunkcionālā centra “Varavīksne” vajadzībām.

Pilnu rakstu lasiet 30. janvāra numurā.