„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.0 °C
apmācies

Rēzeknē kursēs elektriskie autobusi

Publicitātes foto

"Rēzeknes satiksmes" autoparku šogad papildinās četri elektriskie autobusi, transportlīdzekļi tiks iegādāti, apgūstot Kohēzijas fonda līdzekļus, raksta lsm.lv. Kopumā no Kohēzijas fonda videi draudzīgu autobusu iegādei pieejami vairāk nekā 12 miljoni eiro, kas sadalīti starp sešām republikas nozīmes pilsētām -- Jelgavu, Jēkabpili, Jūrmalu, Rēzekni, Valmieru un Ventspili. Rēzekne ir viena no pirmajām, kas par projekta īstenošanu noslēgusi līgumu ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru. Četri elektriskie autobusi Rēzeknē šī gada nogalē tiks piegādāti no Čehijas firmas „SOR”. Šiem mērķiem plānots iztērēt 1,9 miljonus eiro, no šīs summas 1,36 miljonus finansēs Kohēzijas fonds, pārējo summu segs pašvaldības un valsts budžeta dotācija. Projekta laikā tiks izbūvētas arī četras elektrouzlādes stacijas. Kā apliecina „Rēzeknes satiksmē”, trīs no tām autobusus uzlādēs piecu līdz sešu stundu laikā, savukārt ceturtā -- četrdesmit minūtēs. Pēc uzlādes elektriskie autobusi var nobraukt aptuveni 100--120 kilometrus. Paredzēts, ka elektriskie autobusi kursēs pa vienu maršrutu visā Atbrīvošanas alejas garumā.

Rēzeknē 2016. gada nogalē tika pilnībā nomainīts “Rēzeknes satiksmes” autoparks. Līzingā tika iegādāti 25 jauni autobusi, kas izmaksāja 3,9 miljonus eiro.