„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+0.1 °C
apmācies

Aicina ziedot Latvijas simtgades piemineklim Daugavpilī

daugavpils.lv

Biedrības „Latvijai -100” valde ir sākusi ziedojumu vākšanas kampaņu Latvijas simtgades piemineklim Daugavpilī. Kā jau informējām iepriekš, iedzīvotāji aptaujā izvēlējās pieminekļa metu „Saules kalnā”, kura autors ir Latvijā un arī ārzemēs pazīstamais arhitekts Ivars Mailītis. Meta idejas pamatā ir 100 stabules, kas simbolizēs saules starus. Uz tām būs iegravēti ievērojamāko Daugavpils iedzīvotāju vārdi. Par konkrētiem uzvārdiem vēl lems vēsturnieku komisija, bet arī iedzīvotāji var iesniegt savus variantus Daugavpils domes Informācijas birojā. Pagaidām vēl tiek lemts, kur atradīsies piemineklis, bet kā viens no variantiem tiek minēts Vienības dārzs blakus ugunsdzēsēju depo.

Biedrība „Latvijai – 100” ir nodevusi šo metu Daugavpils domei, kas uzņēmusies tā ideju īstenot un arī turpmāk apsaimniekot pieminekli. Savukārt biedrība sākusi ziedojumu vākšanas kampaņu pieminekļa izbūvei. Jau iepriekš, kad iedzīvotāji metu konkursā bija izvēlējušies metu „Saule”, Latviešu biedrība savāca 130 eiro ziedojumu. Lielākais ziedotājs (40 eiro) bija J. Soma ģimene. Šogad pirmais ziedotājs ir Šmeiss Žans ar 100 eiro un Kodačs Dmitrijs ar 10 eiro. Biedrības valde ir nolēmusi ziedotājiem, kas ziedo 100 un vairāk eiro, pasūtīt speciālu bruģakmeni ar ziedotāja vārdu un uzvārdu un pilsētu vai valsti, kas tiks iemontēts pieminekļa pakājes segumā.

Pašlaik biedrības „Latvijai – 100” bankas kontā ir 645 eiro.

Biedrības valde aicina ikvienu ar ziedojumiem iesaistīties pieminekļa idejas īstenošanā. Katrs ziedotājs tiks fiksēts īpašā Ziedojumu grāmatā, kas vēlāk nonāks  Valsts arhīvā.

Biedrība „Latvijai – 100” valde cer ideju īstenot jau šogad un jauno pieminekli iesvētīt 18. novembrī.

Konts ziedojumu vākšanai:

Biedrība „Latvijai -100”
Kr. Valdemāra iela 1, Daugavpils
Reģ. Nr. 4000821123
Swedbanka
Konts LV30HABA0551039011616