„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+4.9 °C
apmācies

Brīvprātīgo meklējumi darbam bērnunamā nesekmīgi

pexels.com

Decembra sākumā Labklājības ministrija aicināja pieteikties brīvprātīgos darbam sešās valsts sociālā atbalsta centra filiālēs, tai skaitā VSAC „Latgale” filiālē „Kalkūne”. Interesi par palīdzības sniegšanu, pieskatot un pavadot laiku ar „Kalkūnes” bērniem, pagaidām izrādījuši pāris interesenti, bet neviens no tiem līgumu nav noslēdzis.

Filiāles vadītāja Skaidrīte Kursīte norāda, ka lielāka interese bijusi decembrī un brīvprātīgā pieteikuma anketu aizpildījusi kāda interesente no Rēzekne. Zvanījuši arī Ilūkstes katoļu draudzes pārstāvji, bet pēc tam nekādas ziņas no viņiem vairs nav sagaidītas. „Pēc anketas aizpildīšanas visi pazūd,” secina S. Kursīte un norāda, ka, piemēram, Kurzemes filiālē „Liepāja”, kur, tāpat kā „Kalkūnē”, uzturas bērni ar īpašām vajadzībām, interesi izrādījušas 23 personas. Tāpēc tur sekojis arī nākamais sagatavošanās posms brīvprātīgā darba uzsākšanai – organizēts informatīvs seminārs.

S. Kursīte skaidro, ka „Kalkūnē” brīvprātīgos apmācītu un konsultētu sociālais pedagogs, vēl jāveic medicīniskā apskate un tad jānoslēdz līgums. VSAC „Latgale” brīvprātīgā darba koordinatore Linda Biķerniece norāda, ka sanitārās grāmatiņas noformēšanu, kā arī transporta izdevumus nokļūšanai filiālē apmaksā ministrija.

Pilnu rakstu lasiet 30. janvārī numurā.