„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+1.9 °C
apmācies

Iegādāsies jaunu specializēto mikroautobusu

freeimages.com

Lai pārvadātu Višķu sociālās aprūpes centra iemītniekus ar īpašām vajadzībām, Daugavpils novada dome paredzējusi iegādāties specializētu mikroautobusu. Domes sēdē pieņemts lēmums šim mērķim Valsts kasē aizņemties 48 570 eiro.

Specializētais mikroautobuss būs aprīkots ar pacēlāju, tajā ir paredzētas astoņas (plus viena) vietas, kā arī tas būs pielāgots divu līdz četru ratiņkrēslu nostiprināšanai un nestuvju fiksācijai. Kopš 2008. gada centra iemītnieki tika pārvadāti ar mikroautobusu, kurš nebija aprīkots un neatbilda prasībām personu ar īpašām vajadzībām pārvadāšanai, kā arī gadu no gada palielinājās tā apkopes izdevumi.

Višķu SAC šobrīd ratiņkrēslā pārvietojas 11 klienti, 12 klienti izmanto palīglīdzekļus (staiguļus, spieķus), vēl 11 klienti ir guloši. Viņi regulāri jānogādā  tehnisko palīglīdzekļu centrā, pie ģimenes ārsta vai citiem ārstniecības speciālistiem.