„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
-0.9 °C
daži mākoņi

Pašvaldībām valsts ceļus atdos ar finansējumu

pexels.com

Satiksmes ministrija, nododot valsts vietējos ceļus pašvaldībām, piešķirs arī to uzturēšanas finansējumu. To satiksmes ministrs Uldis Augulis uzsvēra diskusijā ar Latgales plānošanas reģiona pašvaldību vadītājiem, kas notika 26. janvārī Ludzā.

Latgales plānošanas reģiona administrācijas vadītāja Iveta Maļina-Tabūne pastāstīja, ka ministrs ir vienisprātis ar plānošanas reģioniem, ka bez valsts finansējuma pašvaldības, kurām katru gadu pietrūkst naudas pagastu ceļu sakārtošanai, nevarēs uzturēt valsts ceļus atbilstoši prasībām. Tāpēc SM, atdodot konkrētu ceļu, piešķirs arī konkrētu naudas summu tā uzturēšanai, tas ir, noteku un grāvju atbrīvošanai no krūmiem, to tīrīšanai, bojāto caurteku nomaiņai.

Ja būs valsts finansējums, pašvaldība pratīs uzturēt arī valsts ceļus, atzina gan Ilūkstes novada pašvaldības izpilddirektors Reinis Līcis, gan Dagdas novada domes priekšsēdētājs Aivars Trūlis. „Ja ceļus saņemsim sakārtotus un ja būs valsts nauda to uzturēšanai, šāds pasākums ir atbalstāms,” uzskata A. Trūlis. 

Šobrīd valsts uzņēmumi uztur 13 000 km valsts vietējo ceļu, un SM plāno pašvaldībām nodot aptuveni 3900 km šo ceļu. Pašvaldību savienība aplēsusi, ka šo nepilno četru tūkstošu kilometru sakārtošanai būs nepieciešami vismaz 323 milj. eiro.