„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+1.8 °C
daži mākoņi

Medumu jaunieši rīkoja pasākumu par latviešu pasaku varoņiem

daugavpilsnovads.lv

Jau otro reizi 2. Daugavpils novada jaunatnes gada noslēguma pasākumā tika sumināti tie, kuri ir cītīgi strādājuši, lai jaunatnes darbs Daugavpils novadā attīstītos un sniegtu labumu jauniešiem. 2018. gada 12. janvārī uz pasākumu uzaicinātu jauniešu sarakstā bija arī Medumu pagasta jaunieši. Igors Lisjonoks saņēma balvu “Gada Jaunietis”. Tika apsveikti arī Medumu pagasta jaunieši, kuri pērn sakrāja visvairāk brīvprātīgā darba stundu. Četri jaunieši ir pārsnieguši 50 brīvprātīgā darba stundu rezultātu – Ēriks Gusevs – 50, Igors Lisjonoks – 58, Jevģēnija Kaļinčuka – 65 un Rihards Vaņkovs – 73 stundas. Viņi saņēma apliecinājumus, kuri palīdzēs jauniešiem nākotnē, darba meklējumos.

2018. gadu Medumu pagasta jaunieši iesāka ar gatavošanos 11. Medumu pagasta jauniešu sadraudzības vakaram. Medumu pagasta jaunieši, gatavojoties Latvijas simtgades svinībām, izvēlējās latviešu pasaku tematiku. Daugavpils novada jaunieši no septiņiem pagastiem (Salienas, Vecsalienas, Demenes, Kalkūnes, Lauceses, Maļinovas, Naujenes) sagatavoja mājas darbus, kuri bija saistīti ar latviešu pasaku varoņiem. Gatavojoties šim pasakainajam vakaram, Medumu pagasta jaunieši sagatavoja afišas, nolikumu, scenāriju, kā arī paši sagaidīja viesus ar priekšnesumu – modes skati pēc Annas Sakses pasaku motīviem. Koncertā viesi piedalījās viktorīnās, konkursos, kā arī dažādās spēlēs, kuras tika saistītas ar latviešu tautas pasakām.

Medumu pagasta jaunieši uzdāvināja katra pagasta jauniešiem pašizgatavotu ievārījumu.