„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.5 °C
nedaudz mākoņains

Patversmes dzīvniekiem uzbūvēs jaunas telpas

Beļašs saņem dāvanas // Foto: Jeļena Čursina

Daugavpilī notikušās ikgadējās starptautiskās suņu izstādes godalgoto vietu ieguvēji no Krievijas ziedoja savas balvas Daugavpils dzīvnieku patversmei.

Suņu īpašnieki Jeļena Goldina un Aleksandrs Murzins uzdāvināja Daugavpils dzīvnieku patversmei suņu barību. Izstādes uzvarētājs – vācu mazais špics Zlatibors un trešās vietas ieguvējs Argentīnas dogs Leilands ir pieauguši suņi, kuri pieraduši pie noteiktas speciālas barības. Tas pamudināja Krievijas pārstāvjus atstāt ēdamās balvas Daugavpils suņiem. „Patversmes suņi nav izvēlīgi, viņiem galvenais – lai būtu jumts virs galvas,” saka Latgales reģionālā dzīvnieku mīļotāju centra priekšsēdētājs Gunārs Hmeļņickis, kurš dāvanu nogādāja patversmē, „šī barība der visām suņu šķirnēm, suņi to labprāt ēdīs.”

Ka teica patversmes vadītāja Oksana Bondare, šādu ziedojumu viņi saņēma pirmo reizi. Taču beidzamajā laikā līdzcietīgu cilvēku kļūst aizvien vairāk. „Kāzu sezonā paliek arvien populārāk nevis pirkt ziedus, bet ziedot līdzekļus barības iegādei mūsu patversmei,” viņa saka. Pieaudzis arī cilvēku skaits, kuri adoptē dzīvniekus. To veicina arī brīvprātīgie, kuri sociālajos tīklos „reklamē” dzīvniekus. Paplašinās adoptēšanas ģeogrāfija, daudzi četrkājaiņi nonāk pie labiem un gādīgiem saimniekiem Rīgā vai citās Latvijas pilsētās, dažkārt dzīvniekus aizved arī uz ārzemēm.

2018. gadā patversmes darbinieki cer, ka par pilsētas budžeta līdzekļiem tiks izbūvētas jaunas telpas īsspalvainajiem suņiem, kā arī vēlas īstenot dažas savas idejas. Piemēram, pavasarī vai vasarā ar brīvprātīgo palīdzību plānots izkrāsot pelēcīgās drūmās voljēru sienas. „Jaunas telpas ir ļoti vajadzīgas,” saka Oksana, kuras kabinetā dzīvo viena četrkājains iemītnieks, jo trūkst vietu.

Uzziņai

Kā liecina Daugavpils domes Finanšu nodaļas informācija, 2018. gada pilsētas budžetā patversmes uzturēšanai paredzēti 133 000 eiro. Šajā summā iekļauti arī jauno telpu būvniecības izdevumi.