„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-1.2 °C
nedaudz mākoņains

Glābēji gatavi dažādiem pārbaudījumiem

Gandrīz četrus gadus Daugavpils ūdenslīdēju un glābšanas dienestu vada jaunais un enerģiskais Edgars Kumpins. Beidzamajā laikā dienestā notikusi liela kadru reorganizācija un aprīkojuma modernizācija. Tas rada drošības sajūtu, ka glābēji jebkurā brīdī spēs palīdzēt nelaimē nonākušiem cilvēkiem.

Edgars Kumpins stājās vadītāja amatā pēc atgriešanās no ASV, kur nodzīvoja trīspadsmit gadus. Šajā laikā viņš absolvēja vidusskolu, universitāti, militāro akadēmiju un kļuva par virsnieku. Staltais daugavpilietis (viņa augums ir divi metri) ir dienējis armijā un pat ostījis pulveri karstajos punktos. ASV viss bija labi – viņš nopirka māju, saņēma lielu algu, bija lieliskas dienesta karjeras perspektīvas, taču, kā atzinās Edgars, gribējās atgriezties dzimtenē. Turklāt tobrīd beidzās arī līguma termiņš.

Amatu Edgars pārņēma no iepriekšējā pieredzējušā vadītāja Roberta Ruža, kurš pašlaik atrodas pelnītā atpūtā: „Viņš man daudz palīdzēja un daudz ko iemācīja. Jaunajā darba vietā es taču biju diletants. Lielu atbalstu man sniedza arī padotie. Paldies viņiem par to.”

Pašlaik Daugavpils ūdenslīdēju un glābšanas dienestā ir 17 cilvēki – 15 glābēji, priekšnieks un apkopēja. Ūdenslīdēju štatu sarakstā nav, taču nepieciešamības gadījumā glābēji var pildīt šīs  funkcijas, jo ir apguvuši iegremdēšanās prasmes un prot strādāt zem ūdens. Viņi visi ir izgājuši speciālus kursus, kuros apguva motorlaivas vadīšanu un, kas nav mazsvarīgi, arī pirmās palīdzības sniegšanu. Visi zina, kā jārīkojas traumu un lūzumu gadījumos, prot veikt sirds masāžu, mākslīgo elpināšanu u.c

Visu rakstu lasiet 2. februāra numurā.