„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.9 °C
apmācies

Lielāka summa - novada ceļiem

freeimages.com

Šogad Daugavpils novada pašvaldības Autoceļa fonds pieaudzis par 28 590 eiro, pārsniedzot viena miljona slieksni. Lielākais finansējums piešķirts Demenes, Naujenes, Kalkūnes, Kalupes, Skrudalienas un Salienas pagasta pārvaldei.

Satiksmes ministrijas piešķirtās mērķdotācijas 1 012 710 eiro pārdali Daugavpils novada pašvaldības deputāti apstiprināja domes sēdē 25. janvārī. Salīdzinot ar pēdējiem trim gadiem, mērķdotācija šogad ir palielināta. Ceļu ikdienas uzturēšanai finanšu līdzekļi novirzīti 216 479 eiro apmērā visām pagastu pārvaldēm un administrēšanas izdevumiem. Līdzekļi ir sadalīti pagastiem, ņemot vērā ceļu garumu un koeficientu – asfalts, grants un ielas.

Lai samaksātu par iepriekšējā gadā veiktajiem ceļu atjaunošanas būvdarbiem,  astoņiem pagastiem ir piešķirti papildus 197 tūkstoši eiro. Kalupes pagastā tie nepieciešami grants seguma atjaunošanai ceļam Rasnači–Baltmuiža, Nīcgales pagastā ceļam Ozoli–Avotiņi, Sventes pagastā Svente–Gulbji, Tabores pagastā Tabore–Lapsas un Vecsalienas pagastā Mazie Astroni–Tīrumnieki. Savukārt grants kritisko posmu piebēršanas darbi paredzēti ceļa posmā Kščeva–Papuli Medumu pagastā, ceļa Vecpils– Daugava–m. Serenieši uzturēšanai Naujenes pagastā un Virognas ceļa atjaunošanai Višķu pagastā.