„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Mūzikas un ziedu mākslas kokteilis

Jeļena Čursina

Viesnīcas „Park Hotel Latgola” foajē skatāma jauna izstāde – šoreiz apmeklētāju vērtējumam savas gleznas piedāvā Daugavpils mākslinieces Jeļena Nosova un Tatjana Petrova.

Glezniecības cienītājiem meistares ir labi zināmas, jo viesnīcā viņu darbi izstādīti jau vairākkārt, priecējot gan daugavpiliešus, gan pilsētas viesus.

Jeļenas Nosovas gleznām ir mūzikas tematika. Viņai ļoti patīk klausīties mūziku, Jeļena ļoti bieži glezno dažādu melodiju pavadījumā, arī tad, ja top klusā daba vai portrets. Jo īpaši viņai patīk gleznot džeza pavadījumā. Jauno darbu sērijā viņa attēlojusi veselu „koncertu” – šeit ir gan dziedātāji ar mikrofoniem, gan mūziķi ar instrumentiem. Saksofoni, bungas, čelli rada sajūtu, ka mūzika plūst no J. Nosovas gleznām.

Tumšā janvāra vakarā košu vasaras noskaņojumu ar saviem darbiem ienes Tatjana Petrova. Rudzupuķes un magones pilnībā aizpilda lielformāta gleznas, bet skatītājam  rodas iespaids, ka viņš atrodas ziedu jūrā. Tatjanai izstādes atklāšana bija divkārši svētki, jo 25. janvārī Tatjanām ir vārdadiena.

Mākslinieču darbus viesnīcas foajē varēs apskatīt līdz 12. aprīlim.