„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.9 °C
apmācies

Pirmklasnieki reģistrēti bez garām rindām

Dažiem tā ir cīņa, kas izšķiras pāris minūtēs, dažiem tie ir svētki. Pirmklasnieku reģistrēšana Daugavpils skolās gan vairs nenozīmē gaidīšanu rindā pie skolas durvīm agrās rīta stundās, taču atsevišķās izglītības iestādēs 1. februārī veidojās neliela vecāku drūzmēšanās.

„Atceros, kā pirms septiņiem gadiem stāvējām rindā no četriem rītā,” stāsta Žanna, kas kopā ar vīru ieradusies reģistrēt savu atvasi pirmajai klasei Daugavpils Saskaņas pamatskolā. Nu vairs šādas situācijas nav jāpiedzīvo, jo vecāki savu atvasi var reģistrēt elektroniski. Taču Žanna arī šoreiz ieradusies klātienē, jo tā šķiet ērtāk. „Vecākais brālis joprojām mācās, tāpēc mums ir priekšroka,” Žanna norāda, turklāt viņas ģimene dzīvo centra rajonā, „mums šī skola patīk, apmierina apstākļi, priecē tas, ka skolai nav vissvarīgākais tiekties tikai pēc sasniegumiem reitingos.”

Daugavpils Saskaņas pamatskolas direktore Jeļena Vucēna un direktores vietniece Dace Plociņa norāda, ka rindā pie skolas durvīm šogad neviens nav stāvējis. Spraiga cīņa gan notiek elektroniskajā vidē, kur svarīga ir katra minūte. „Nereģistrējam tos, kas iesūta pieteikumus pulksten 7:59,” skaidro J. Vucēna. Problēma ir tā, ka šajā skolā pietiek telpu, lai atvērtu tikai divas paralēlklases, viena no tām – mazākumtautību izglītības programmā.

 

Visu rakstu lasiet 2. februāra numurā.