„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Sāk cietokšņa kempinga projekta izstrādi

Aleksandrs Rube

Nākamajā gadā Daugavpils cietoksnī varētu tikt ierīkota atsevišķa zona treileriem – „mājām uz riteņiem”. Jāpiebilst, ka pašlaik šādas infrastruktūras nav 100 km rādiusā. Kempinga projektēšanai pilsētas budžetā tika atsevišķi ieplānoti līdzekļi, kuri jau novirzīti Attīstības departamentam.

Kad projekts būs izstrādāts, to paredzēts iesniegt Latvijas—Lietuvas pārrobežu sadarbības programmai sadarbībā ar Preiļu un Panevēžas (Lietuva) pašvaldību. Vieta kempingam jau ir atrasta – tā ir teritorija pie cietokšņa trešā bastiona, kurš atrodas Aleksandra ielas galā. Ilgu laiku šeit bija izgāztuve, taču tagad šī vieta ir daudzmaz sakopta un var cerēt, ka pēc kāda laika šī teritorija pilnībā pārvērtīsies.

Attīstības departaments plāno trešā bastiona zonu pilnībā iztīrīt, tostarp izvest arī ieraktos atkritumus. Blakus atrodas aviācijas skolas vecās garāžas (Aleksandra iela 3), kuras agrāk tika plānots nojaukt, jo tām nav vēsturiskas vērtības. Taču garāžas ir labā tehniskā stāvoklī, tāpēc Pilsētbūvniecības un vides komisija nolēma nojaukt tikai ēkas bīstamākās daļas un saglabāt to, lai tur ierīkotu administrācijas telpas, dušas un tualeti.

Pilnu rakstu lasiet 2. februāra numurā.