„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.2 °C
apmācies

Ilūkstes novada jubileja sakrīt ar Latvijas simtgadi

Publicitātes foto

Ilūkstes novadā notiks vairāki desmiti pasākumu, kas veltīti Latvijas simtgadei, turklāt viena no galvenajām norisēm ir Ilūkstes novada 15 gadu jubileja, kas iekrīt jūlijā.

Visu gadu Ilūkstes bērnu un jauniešu centrā darbosies digitālais fotoalbums „Ilūkstes novada vēsture 100 fotogrāfijās”. Centra vadītāja Vanda Rimša pastāstīja, ka ik mēnesi tiks izstādītas 10 fotogrāfijas no muzeja „Sēļu istaba” fondiem.

Tāpat simtgades pasākumu plānā ir Baltā galdauta dziesmu koncerts „100 dziesmotie mirkļi”, kas notiks 4. maijā Ilūkstē. Šajā Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienā svētku pasākumi ieplānoti pagastos, piemēram, Dvietē izskanēs Daugavas svētki „Likteņupes krastos”.

Savukārt 11. augustā Ilūkstē un Subatē, kā arī pagastos visi līksmos Latvijas simtgades zaļumballē. Augustā arī jaunieši pulcēsies uz saviem svētkiem. Tā kā Eglaines pamatskola šogad svin 80 gadu jubileju, augustā notiks paaudžu tikšanās „Ziedēt Latvijas paaudzēs”.

Ilūkstieši satiksies arī mākslas plenēros  - maija nogalē Ilūkstē, jūnijā Subatē un jūlijā Bebrenē.

Latvijas simtgades plānā paredzēti arī akcijas „Muzeju nakts” un „Baznīcu nakts” pasākumi, konkursi, tostarp spēle -- konkurss „Mēs mīlam tevi, Latvija” septembrī, kā arī desmitiem dažādu izstāžu, piemēram, „100 baltie goda cimdi Latvijā”, „100 stāsti Ilūkstes novadam”, novadpētniecības izstāde „Mūsu novada sporta leģendas” u.c..

Tikmēr sporta cienītāji apvienosies ģimeņu skrējienā Subatē un Heronīma Lapkovska Ilūkstes novada 13. velomaratonā.  

Visu gadu tiks demonstrētas Latvijas simtgades filmas, bet novembrī notiks  Latvijas simtgades koncerti un izstādes.