„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
apmācies

No Dagdas domes deputātiem vēlas piedzīt zaudējumus

pexels.com

Pārbaudot Valsts kontroles iesniegumā norādītos faktus par Dagdas novada domes 2011. gadā pieņemto lēmumu, Ģenerālprokuratūra vērsusies ar prasības pieteikumu Daugavpils tiesā par zaudējumu piedziņu no Dagdas novada pašvaldības domes deputātiem, kuri piedalījās minētā lēmuma pieņemšanā. Latvijas Republikas Prokuratūras sabiedrisko attiecību speciāliste Una Rēķe informē, ka ar šo lēmumu ticis bez samaksas atsavināts pazemes atradnē esošais aktīvs – smilts, tādējādi nodarot attiecīgajai pašvaldībai zaudējumus 11 729 eiro vērtībā. Sadalot šo summu uz 14 deputātiem, tie ir vairāk nekā 800 eiro vienam deputātam.       

Dagdas novada pašvaldība un deputāts Viktors Stikuts nepiekrīt Latvijas Ģenerālprokuratūras lēmumam, ka Dagdas novada pašvaldības 2009.--2013. gada sasaukums nelikumīgi piešķīris nomā zemi.

Viktors Stikuts, toreizējais Dagdas novada domes priekšsēdētājs, šobrīd domes deputāts, „Latgales Laikam” pastāstīja, ka deputāti 2011. gada 26. janvārī pieņēma lēmumu par zemes gabala -- karjera -- iznomāšanu Andzeļu pagastā SIA „Valmeks”, jo uzņēmumam saskaņā ar iepriekšējo lēmumu, ko savulaik bija pieņēmusi Andzeļu pagasta padome, kuras saistības 2009. gadā pārņēma Dagdas novada dome, bija nomas pirmtiesības.

Pilnu rakstu lasiet 2. februāra numurā.