„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.0 °C
apmācies

Nosaukti Gada balvas kultūrā laureāti Līvānos

Aleksandrs Logvins šobrīd ir vienīgais strādājošais stikla pūtējs Līvānos // Foto: Egita Terēze Jonāne

Janvāra sēdē Līvānu novada domes deputāti apstiprināja 2017. gada balvas kultūrā laureātus.

Līvānu novada domes priekšsēdētāja vietniece Ginta Kraukle pastāstīja, ka, saskaņā ar domes lēmumu, pašvaldība 9. februārī sveiks pazīstamo un šobrīd vienīgo Līvānu stikla pūtēju Aleksandru Logvinu par  labāko sniegumu vizuālajā un profesionālajā mākslā. Viņš pērn sadarbībā ar Līvānu mākslas un amatniecības centru, kura paspārnē darbojas viņa stikla pūšanas darbnīca, rīkoja savu personālizstādi „Stikls, kas ierakstīts Līvānu vārdā”. Tā bija veltīta Līvānu stikla 130 gadu jubilejai.

Nominācijas „Gada cilvēks kultūrā” balvu saņems Mūsdienu mākslas galerijas dibinātāji Raimonds un Lāsma Vinduļi par pienesumu laikmetīgās mākslas attīstībā un sabiedrības izglītošanu.

Tikmēr divi kori -- Rudzātu saieta nama jauktais koris un vadītāja Ilze Grēvele un Līvānu novada kultūras centra jauktais koris „Rubus” un vadītāja Daiga Koļesņičenko -- godalgoti ar balvu „Gada labākais sniegums amatiermākslā” par ieguldījumu kora mākslā un dzimtā novada tēla veidošanā.

Laureāti balvā saņems naudas prēmijas 100 vai 300 eiro (pirms nodokļu nomaksas).