„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.9 °C
apmācies

Pelēču pamatskolā mācās pielietot saules enerģiju

freeimages.com

Pelēču pamatskola pagājušonedēļ uzņēma astoņu skolotāju delegāciju no Kipras, Slovēnijas, Norvēģijas un Spānijas. Starptautiskā skolotāju tikšanās notika Erasmus+ projekta “The Sunny Side Up” ietvaros, kura gaitā skolēni jau kopš 2016. gada mācās izmantot saules enerģiju.

Projekta partneri Latvijā viesojās no 23. līdz 27. janvārim. Tika salīdzināts paveiktais visās dalībvalstīs. „Projektam bija vairākas aktivitātes,” skaidro projekta koordinatore, Pelēču pamatskolas skolotāja Jolanta Macenko, „jaunākie skolēni piedalījās zīmējumu konkursā „Mana saule”, bet vecākie veidoja saules pulksteni un saules paneļus.” Tie izvietoti pašu būvētā siltumnīcā (3x4 metri), kur vasarā audzēti tomāti un zemenes.

„Pēc šīs spraigās nedēļas esam vēlreiz sapratuši, ka arī mazas lauku skolas ir līdzvērtīgi partneri starptautiskos projektos un ka spējam būt par iedvesmu un paraugu arī lielākām Eiropas skolām,” norāda J. Macenko. Pelēču pamatskolas audzēkņi bija sagatavojuši speciālu koncertu, kurā savus priekšnesumus rādīja tautas deju kolektīvs un folkloras dziedātāji.

Jau pērn skolā viesojās skolotāji un skolēni no projekta dalībvalstīm. Arī skolēni no Pelēču pamatskolas jau ciemojušies partnervalstīs, šogad paredzēts doties uz Norvēģiju un Kipru, lai pētītu Sauli saulgriežos, datumos, kad diena un nakts ir vienāda garuma.