„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+2.2 °C
daļēji mākoņains

Preiļos ieguldīs izglītības iestādēs un ceļu infrastruktūrā

freeimages.com

30. janvārī Preiļu novada domes ārkārtas sēdē apstiprināts pašvaldības budžets 2018. gadam. Par svarīgākajām prioritātēm noteiktas vispārējo izglītības iestāžu mācību vides uzlabošana un modernizēšana, kā arī ēku un ceļu infrastruktūras attīstība.

Šogad paredzēts pārbūvēt Rietumu, Rīgas un Brīvības ielu, izbūvējot tur rotācijas apli. Vēl infrastruktūrā plānots ieguldīt, uzlabojot novada lauku ceļu stāvokli un veicot ēku energoefektivitātes paaugstināšanu. Tāpat dome turpinās ieguldīt Preiļu muižas kompleksa un parka atjaunošanā, kā arī veidos veselības uzlabošanas un rekreācijas kompleksu.

Izglītībā finansējums novirzīts skolotāju algām, stipendijām, brīvpusdienām un dažādām sporta aktivitātēm. Nolemts 100% apmērā apmaksāt ēdināšanu novada 5.--9. klašu skolēniem, bet 50% apmērā segt 10.--12. klašu skolēnu ēdināšanas izdevumus. Tāpat Preiļu novada vispārizglītojošo skolu pedagogiem ieplānots segt ceļa izdevumus par braucieniem uz darba vietu un atpakaļ saskaņā ar sabiedriskā transporta izmaksām.

Pilnu rakstu lasiet 2. februāra numurā.