„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.8 °C
apmācies

Daugavpils zobārste nominēta balvai

pexels.com

9. februārī Rīgā notiks „Gada balvas medicīnā 2017” pasniegšanas ceremonija. Šī balva ir pateicība medicīnas speciālistiem par ieguldīto darbu, un to ik gadu februārī pasniedz Latvijas Ārstu biedrība.

Viena no nominācijas „Gada zobārsts” nominantēm ir Daugavpils zobārstniecības poliklīnikas zobārste Modrīte Januševska. Vēl divi Latgales mediķi pretendē uz balvu citās nominācijās, proti, viena no trim nominantēm uz balvu „Gada ārsts” ir ģimenes ārste Silvija Paraščiņaka Rēzeknes novada Maltas pagastā, bet balvai „Gada ārsta palīgs” nominēta ārsta palīdze Gunta Romka no Modrītes Silaunieces ģimenes ārstes prakses Balvos. 

Gada balvas uzvarētājus nosaka Latvijas iedzīvotāji elektroniskā balsojumā. Šogad balsotāju aktivitāte bija īpaši augsta, kopumā tika saņemtas 12 225 balsis. Čaklākie balsotāji, kā allaž, ir latgalieši, kas par saviem ārstiem un māsiņām balsojuši ar lielu entuziasmu.

„Gada balva medicīnā” tiek pasniegta 13 nominācijās, no kurām septiņās apbalvojamos izvirza Latvijas iedzīvotāji.

Šogad balva tiek pasniegta jau astoto reizi, un katras nominācijas uzvarētājs saņems galveno balvu – mākslinieka Armanda Jēkabsona veidotu statueti „Dzīvības asns”, kas ir kā atgādinājums par dzīvības un veselības vienotību.

„Gada balva medicīnā” tiks pasniegta arī nominācijā „Gada docētājs medicīnā”, kurā par saviem pasniedzējiem balso medicīnas studenti. Svinīgajā ceremonijā paziņos arī „Gada cilvēks medicīnā” un „Gada slimnīcas” titula saņēmēju.