„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.3 °C
neliels sniegs

Ilūkstiešiem pieejami jauni sociālie pakalpojumi

pexels.com

Ilūkstes novada domes deputāti janvārī pieņēma jaunus saistošos noteikumus „Par sociālajiem pakalpojumiem Ilūkstes novada pašvaldībā”, kas reglamentē gan jaunus, gan jau esošos sociālos pakalpojumus, kurus finansē pašvaldība.

Jau šogad ilūkstieši saņems atbalsta personas pakalpojumu. Proti, ģimene, kurai nav pietiekamu prasmju un iemaņu bērna aprūpē, tās varēs apgūt atbalsta personas vadībā. Pašvaldība šo pakalpojumu nodrošinās uz laiku līdz 6 mēnešiem.

Tāpat pašvaldība finansēs speciālistu (narkologa, fizioterapeita, ergoterapeita u.c.) konsultācijas personām vai ģimenēm, kuras nonākušas krīzes situācijā, kā arī ģimenēm, kurās netiek nodrošināta pietiekama bērnu audzināšana un attīstība.  Pakalpojuma mērķis -- veicināt personu vai ģimeņu sociālo funkcionēšanu.

Tie ilūkstieši, kuri, būdami ar smagiem kustības traucējumiem, paši nevarēs nokļūt ārstniecības iestādē vai aprūpes institūcijā, varēs pieteikt specializētā transporta pakalpojumu. Sociālais dienests šo pakalpojumu piešķirs personām ar invaliditāti, kuras nesaņem valsts transporta kompensācijas pabalstu, kurām nav likumīgo apgādnieku vai arī apgādnieki objektīvu iemeslu dēļ nespēj nodrošināt atbalstu, ir apgrūtināta pārvietošanās ar sabiedrisko transportu un ienākumi mēnesī nepārsniedz 50% no valstī noteiktās minimālās darba algas. Saistošie noteikumi reglamentē, ka tāds pakalpojums būs pieejams arī personām, kurām ir veselības funkcionālie traucējumi, bet nav invaliditātes un apgādnieku, kurām ir apgrūtināta pārvietošanās sabiedriskajā transportā un ienākumi mēnesī nepārsniedz 50% no valstī noteiktās minimālās darba algas. Tāpat šo pakalpojumu saņems personas, kas nonākušas krīzes situācijās. Pašvaldība finansēs transporta pakalpojumus vienai personai par maksimālo summu 75 eiro kalendārajā gadā. 

Ar saistošajiem noteikumiem var iepazīties Ilūkstes novada domē, pagastu pārvaldēs, internetā www.ilukste.lv. Tie sāks darboties pēc publicēšanas pašvaldības informatīvajā izdevumā „Ilūkstes novada vēstis”.