„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.2 °C
neliels lietus

Izmestās eglītes pārtaps par grābekļu kātiem

Egita Terēze Jonāne

Daugavpils novada Zemgales vidusskola saņēma dāvanu -- daugavpiliešu izmestās Jaungada eglītes, no kurām skolēni un skolotāji mājturības stundās izgatavos grābekļu kātus, mietiņus -- balstus kociņiem, pastāstīja Zemgales vidusskolas direktores Aleksandrs Petkevičs.

Viņš piekrita labdarības pasākumam, jo neatbalsta koku zāģēšanu mežā. Direktors uzsvēra: „Egles jāaudzē un jāpērk audzētavās. Es pats savā īpašumā esmu iestādījis 3000 eglīšu. Daba ir jāsaudzē.”

Eglītes piegādāja Daugavpils sadzīves atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums AADSO. Šī uzņēmuma valdes loceklis Aivars Pudāns pastāstīja, ka eglītes savāktas akcijā, kur daugavpilieši bija aicināti svētkos nokalpojušo zaļo rotu nolikt pie konteineriem. „Saimniekojam cilvēkam un dabai draudzīgi. Eglītes vācām divas nedēļas, salikām tās savā bāzē 35 m3 konteinerā, un šonedēļ divas kravas (vairāk nekā 5 t) bez maksas aizvedām uz Zemgales vidusskolu, kur nokalpojušos kokus izmantos lietderīgi,” teica A. Pudāns.