„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.0 °C
apmācies

Krāslavieši konstruēja ideāla pieguluma tērpus

Foto no RVT Krāslavas teritoriālās struktūrvienības arhīva

Janvāra nogalē Rīgas Valsts tehnikuma (RVT) Krāslavas teritoriālās struktūrvienības audzēkņi un SIA „Nemo” darbinieki piedalījās konstruktīvi plastiskās tērpu konstruēšanas metodes „DexNe” jeb ideāla pieguluma tērpu piegrieztņu darbnīcā, ko vadīja šīs metodes autore, dizainere un mākslas maģistre Skaidra Deksne.

Krāslavieši apguva vissarežģītāko un ietilpīgāko tērpu konstruēšanas daļu -- plecģērba piegrieztni, kā arī svārku un kleitas konstruēšanu.  

RVT Krāslavas teritoriālās struktūrvienības dizaina pasniedzēja Ilona Stepiņa pastāstīja, ka S. Deksne ir Rīgas Tehniskās universitātes pasniedzēja un raksta grāmatu par ideāla pieguluma tērpu konstruēšanas metodi „DexNe”, kuru ir patentējusi un aprobējusi, zīmējot piegrieztnes iestāžu, uzņēmumu darbiniekiem.

„Ar metodi „DexNe” konstruēto tērpu aprobēšana ir bijusi veiksmīga. Tos jau gandrīz no pirmās piemērīšanas nēsā, piemēram, banku darbinieki. Turklāt S. Deksne ir uzvarējusi Izglītības un zinātnes ministrijas konkursā „Mācību līdzekļu satura izstrāde apģērbu konstruēšanā un modelēšanā” un izdos mācību grāmatu. Jau pēc dažiem gadiem šī metode tiks ieviesta Latvijas profesionālajās izglītības iestādēs,” uzsvēra RVT Krāslavas teritoriālās struktūrvienības vadītājs Aivars Andžāns.   

Metodes „DexNe” apmācības semināru Krāslavā atbalstīja RVT direktore Dagnija Vanaga un modes māksliniece, mākslas doktorante Agnese Volmāre.