„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.3 °C
apmācies

Kultūras pils remonts ieilgst

Publicitātes foto

Saskaņā ar pašvaldības un būvfirmas „Lagron” līgumu, Daugavpils Kultūras pils bija jānodod ekspluatācijā jau 1. februārī, taču tas nenotika. Firmai tika pagarināts darbu veikšanas atļaujas termiņš, taču tai piemēros soda sankcijas – 0,5% no līguma summas par katru kavējuma dienu.

Finanšu komitejas sēdē Attīstības departamenta Projektu nodaļas vadītāja Svetlana Krapivina paskaidroja, ka kavēšanās saistīta ar iepriekš neplānotiem darbiem objektā. Pašlaik Kultūras pils energoefektivitātes paaugstināšanas projekts pabeigts vairāk nekā par 80%, darbi turpinās. Vienlaikus Daugavpils dome pieņēma lēmumu paņemt ieplānoto kredītu 447 000 eiro apmērā.

Atgādinām, ka Kultūras pils renovācijas līgums parakstīts 2017. gada 1. februārī. Darbu sākotnējās izmaksas bija 2,7 miljoni eiro, taču janvāra sākumā noskaidrojās, ka ēkas ugunsdrošības sistēma neatbilst pašreizējiem normatīviem un tā ir jāmodernizē. Tādējādi projekts sadārdzinājās par 411 000 eiro. Konkursā šo darbu veikšanai, lai saņemtu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pozitīvu atzinumu, uzvarēja firma „Lagron”.