„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+0.4 °C
nedaudz mākoņains

Aicina skolēnus pieteikties konkursā “Šodien laukos”

Publicitātes foto

Lai raisītu interesi un izpratni par norisēm laukos, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC) jau trešo gadu aicina 6.- 9. klašu audzēkņus piedalīties konkursā “Šodien laukos”.

Baiba Gulbe, projekta “Šodien laukos” vadītāja: “Ir svarīgi izglītot skolēnus par iespējām strādāt reģionos, nodrošinot to dzīvotspēju arī turpmāk. Aizvadītie divi konkursi apliecināja, ka jaunieši tajā piedalās ne tikai, aizpildot savu brīvo laiku, bet arī cenšoties izzināt iespējas palikt dzīvot un strādāt savā reģionā arī pēc skolas beigšanas.”

Konkurss no februāra līdz septembrim norisināsies sociālo tīklu vietnēs www.facebook.com/sodienlaukos un www.draugiem.lv/sodienlaukos. No marta līdz septembrim kopumā tiks izsludināti 6 konkursa lielie uzdevumi lauksaimniecībā, zivsaimniecībā un mežsaimniecībā. Marta pirmā lielā tēma būs “Mītu un patiesību mēnesis”.

Konkursā var piedalīties 6.- 9. klašu kolektīvi vai individuāli dalībnieki vecumā no 12 līdz 16 gadiem. Dalībai konkursā līdz februāra beigām kā individuālajiem, tā kolektīvu dalībniekiem uz konkursa e-pastu (sodienlaukos@llkc.lv) jāiesūta aizpildīta pieteikuma anketa. Tā atrodama konkursa sociālo tīklu lapās vai mājaslapas www.laukutikls.lv sadaļā “Uzņēmējdarbība/Skolām”.

Konkursa ikmēneša uzvarētājus paziņos sociālo tīklu lapās, savukārt galvenos uzvarētājus – līdz 2018. gada 30. septembrim. Konkursa 3 labākie dalībnieki gada beigās saņems sekojošas balvas: startējot individuāli – planšetdators (kopā 3 gabali),    startējot klasē/kolektīvā – ekskursija 1000 eiro vērtībā, kā arī veicināšanas balvas 2. un 3. vietas ieguvējiem 100 eiro vērtībā katram.

2017. gada konkursā galveno balvu saņēma Rugāju vidusskola, savukārt individuālajā vērtējumā uzvarēja Elīna Staģe no Dagdas, Lauris Botņa-Ezerskis no Lēdurgas un Renāte Ausmane no Lažas pagasta.

Plašāka informācija: Elīna Ozola, LLKC Lauku attīstības nodaļas vadītāja, elina.ozola@llkc.lv.