„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.8 °C
apmācies

Novadā pētīs pierobežas skolu vēsturi

pexels.com

Latvijas simtgadē aizvadīts jau mēnesis, un nu sākusies gatavošanās arī gada otrajā pusē paredzētajiem pasākumiem. Preses konferencē Daugavpils novada domē uzsvērts, ka lielāko daļu pasākumu paredzēts rīkot sadarbībā ar valsts līmeņa organizācijām. Piemēram, šobrīd pagastu bibliotēkās tiek aizpildīta Tautas Saimes grāmata, bet ikgadējos novada svētkus dome cer papildināt ar pasākumiem festivāla „Latvijas Goda aplis” ietvaros.

„Latvijas Goda apļa” pasākumi katru nedēļas nogali notiek kādā Latvijas novadā, tos organizē pašvaldības sadarbībā ar biedrību „Staro 100”. Īpašā pasākumu un noteikumu programmā nedēļas nogalei tiek iekļauts kāds īpašs gaismas objekts, ainavu izgaismojums vai multimediāli gaismas uzvedumi.

Vēl Daugavpils novadā šogad ieplānots padziļināti izpētīt pierobežu skolu vēsturi. Novadā tādas ir četras -- Zemgales vidusskola, Salienas vidusskola, Medumu pamatskola un likvidētā Skrudalienas skola. „Tiks izpētīta tā saucamo Ulmaņlaika skolu vēsture un pie ēkām izvietotas informatīvās plāksnes kā atgādinājums par izglītības pieejamības svarīgumu pierobežā,” norādīja Daugavpils novada domes Kultūras pārvaldes vadītāja Ināra Mukāne.

Vērienīgākais pasākums būšot foto liecību veidošana jeb akcija „100 dienas līdz Latvijas valsts simtgadei”, kas norisināsies 11. augustā. „Ar šo akciju vēlamies radīt foto liecības nākamajām paaudzēm,” I. Mukāne atzīmēja, ka jau apzināti fotomākslinieki, kas katrā pagastā uzņems iedzīvotāju kopbildi. Fotogrāfijas tiks mākslinieciski apstrādātas un 18. novembrī būs apskatāmas izstādē kultūras centrā „Vārpa”.