„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.8 °C
apmācies

Aicina uz bezmaksas integrācijas kursiem Daugavpilī

Publicitātes foto

Biedrība „ERFOLG” organizē integrācijas kursus, kuru mērķis ir sniegt apmācāmiem aktuālu un noderīgu informāciju par Latvijas valsti, kura palīdzēs kursu dalībniekiem veiksmīgāk dzīvot Latvijā. Kursos var piedalīties citu valstu pilsoņi ar atļauju dzīvot Latvijā.

Kursu ilgums – 30 stundas. Nodarbības notiks pusotru mēnesi, divas reizes nedēļā. 2018.gadā tiek plānotas 3 grupas, pirmais nodarbību kurss sāksies 7.martā.

Iemesli, lai piedalītos kursos:

  1. Gūt zināšanas par aktuāliem procesiem, kas notiek Latvijā (ekonomikā, veselības aprūpē, sociālajā jomā, uzņēmumu darbībā un darbiekārtošanā, kultūrā un vēsturē);
  2. Uzlabot latviešu valodas zināšanas;
  3. Gūt informāciju par noderīgiem kontaktiem un saņemt ekspertu konsultācijas; iegūt jaunus draugus un noderīgi pavadīt laiku;
  4. Būs iespēja piedalīties ekskursijā uz Rīgu un apmeklēt Latvijas Nacionālo bibliotēku, Latvijas Etnogrāfisko brīvdabas muzeju (tur varēs piedalīties kultūras pasākumos zem klajas debess).
  5. Katram dalībniekam ir garantēta individuāla pieeja. Nodarbības notiks latviešu, angļu un krievu valodās, ņemot vērā grupas vēlmes un iespējas. Izdales materiāli arī tiks piedāvāti attiecīgi visās trīs valodās. Nodarbību laikā tiks organizētas tējas pauzes, kas radīs brīvu un nepiespiestu atmosfēru, kā arī dos iespēju diskutēt un kontaktēties savā starpā. Beidzot kursus, visi to dalībnieki saņems sertifikātus.

2017.gadā jau tika organizēti šādi kursi, pierādot nodarbību efektivitāti un nepieciešamību. Kursu dalībnieki bija ļoti apmierināti un izteica vēlmi apmeklēt līdzīgas nodarbības arī turpmāk, ja būs tāda iespēja. Grupā mācījās dažāda vecuma dalībnieki, visvairāk bija Krievijas, Baltkrievijas un Armēnijas pilsoņu. Kursu dalībnieki atzina, ka mācību viela ir aktuāla un noderīga, guva motivāciju turpmākai rīcībai. Viens no dalībniekiem, pateicoties jaunajiem kontaktiem, saņēma darba piedāvājumu. Daži dalībnieki nopietni ieinteresējās par iespēju sākt uzņēmējdarbību Latvijā. Pateicoties gūtajai informācijai par iespējām projektu jomā, viena kursu dalībniece izlēma izveidot sabiedrisku organizāciju, kas popularizētu lasīšanu un izdotu grāmatas visai ģimenei, tā kā viņa pati raksta dzeju par dažādām tēmām un dažādiem vecumiem. Daudzus pozitīvi ietekmēja saskarsme grupā, tikšanās, diskusijas un savstarpēja pieredzes apmaiņa.

Pieraksts un sīkāka informācija par kursiem:

Biedrībā „ERFOLG”, Mihoelsa 7-1A, Daugavpilī, t.n.: 20371892; 20371892, e-pasts: erfolg_biedriba@outlook.com, www.erfolg.lv

Pierakstīties var arī, ejot uz saiti – http://ejuz.lv/2018kursi