„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-0.9 °C
daži mākoņi

Gripas karantīnas dēļ slēgta viena klase

freeimages.com

Februāra pirmajā nedēļā gripas epidēmija Daugavpilī plešas plašumā – vietējie epidemiologi ziņoja par 170 saslimšanas gadījumiem uz 100 000 cilvēkiem. Daudz slimo bērni, tāpēc pašlaik pilsētas mācību iestādēs ierobežota dažu pasākumu rīkošana.

Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova informēja, ka Daugavpilī profilakses nolūkos nācies slēgt vienu klasi. Šādu rīkojumu direktori ir tiesīgi parakstīt gadījumā, ja kādā klasē neierodas vairāk nekā 30% skolēnu. Kopumā februāra pirmajā nedēļā skolu apmeklētības līmenis sarucis no 87,6% līdz 84%, savukārt pirmsskolas izglītības iestāžu apmeklētība sarukusi no 70,5% līdz 66%.

„Runājot par bērnudārziem, jāņem vērā, ka vecāki speciāli neved bērnus uz pirmsskolas izglītības iestādēm epidēmijas laikā, lai viņi nesaslimtu,” saka M. Isupova, „tāpēc lai jūs nebiedē minētie skaitļi.”

Taču viņa atzīmē, ka, salīdzinājumā ar pagājušo gadu, situācija saistībā ar infekcijas slimībām ir acīmredzami uzlabojusies. Neskatoties uz ierobežojumiem, pilsētā notiek olimpiādes, zinātniski pētniecisko darbu konkursi un sporta sacensības.

Daugavpils un Ilūkstes novadā gripa pagaidām neraisa bažas. Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldes vadītāja Janita Zarakovska un Ilūkstes novada domes Izglītības, kultūras un sporta nodaļas vadītāja Sanita Plone informē, ka pagaidām nav nācies slēgt nevienu klasi. Vienīgais saslimšanas gadījums līdz šim konstatēts Ilūkstes 1. vidusskolā, tiek novērots citu skolēnu veselības stāvoklis.