„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+3.2 °C
apmācies

Ilūkstes pašvaldība daļēji apmaksās skolēnu pusdienas

pexels.com

Ilūkstes novadā 5.-9. klases skolēnu vecāki maksās mazāk par pusdienām, jo, saskaņā ar Ilūkstes novada domes lēmumu, pašvaldība segs 50% no ēdināšanas izmaksām.

Izglītības, kultūras un sporta nodaļas vadītājas pienākumu izpildītāja Sanita Plone pastāstīja, ka pirms tam valsts piešķīra 100% finansējumu skolēnu ēdināšanai 1.-4. klasēs, bet no 1. februāra Ilūkstes novada pašvaldība segs 50% no pusdienu izmaksām 5.-9. klases bērniem. Pašvaldība no sava budžeta šiem mērķiem piešķīra 36 462 eiro.

„Gan skolotāji, gan vecāki ļoti pozitīvi vērtē šo pašvaldības lēmumu, jo tas ir milzīgs atbalsts ģimenēm,” uzsvēra Ilūkstes Sadraudzības vidusskolas direktore Alite Kudiņa. Šajā skolā pašvaldības atbalstu saņems 55 skolēni, kas mācās 5.-9. klasē.

Ilūkstes novada pašvaldība arī šajā mācību gadā paredzējusi finansējumu citiem atbalsta veidiem. Proti, apmaksā 100% ēdināšanas izdevumus pirmsskolas izglītības iestādes audzēkņiem, kuri dzīvo Ilūkstes novada audžuģimenēs vai ģimenēs ar trūcīgās ģimenes statusu. Tāpat pašvaldība atbalsta audžuģimeņu bērnus vispārizglītojošās skolās, sedzot 50% no pusdienu izmaksām, un tikpat liels atbalsts noteikts arī trūcīgo ģimeņu bērniem, kuri mācās 1.-12. klasē, tikmēr profesionālo izglītības iestāžu audzēkņi tieši pusdienām saņem 15 eiro mēnesī.     

Kā teica Zigfrīda Plepe, Finanšu un grāmatvedības nodaļas vadītāja, šobrīd ēdināšanas maksa ir 0,86 eiro dienā Ilūkstes Sadraudzības vidusskolā un 0,85 eiro dienā Ilūkstes 1. vidusskolā, Bebrenes vispārizglītojošā un profesionālajā vidusskolā, kā arī Eglaines un Subates pamatskolā.

Šajā mācību gadā Ilūkstes novada izglītības iestādēs 5.-9. klasē mācās 265 skolēni.