„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+9.1 °C
apmācies

Kaķu bende – patiesība vai baumas?

pexels.com

Sociālajos tīklos izplatījusies ziņa par kādu šausmu stāstu Rēzeknē, proti, kāds vīrietis nakts laikā vizinoties pa pilsētu ar vieglo automašīnu un diviem melniem suņiem, kurus izlaiž pilsētas ielās un uzrīda kaķiem, ļaujot tos saplosīt.

Ziņas autore uzskaita vairākus šādus gadījumus, turklāt dažiem esot arī aculiecinieki. Viens gadījums noticis 3. februārī ap pulksten vieniem naktī Bērzpils ielā, savukārt iepriekš kaķis saplosīts tā saimnieces acu priekšā Seiles ielā. Par notikušo liecinot arī asiņainas pēdas sniegā un spalvu kumšķi.

VP Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova atzīst, ka pagaidām neviens cietušā kaķa īpašnieks nav vērsies ar iesniegumu policijā, nav arī saņemtas nekādas citas ziņas par šādiem gadījumiem. Viņa aicina par tamlīdzīgiem atgadījumiem ziņot policijai.

Jāteic, ka par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem ir paredzēts sods gan pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa, gan pēc Krimināllikuma.