„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.1 °C
neliels lietus

Likvidēta Dagdas pagasta bibliotēka

pexels.com

Samazinoties lasītāju skaitam, no 31. janvāra likvidēta Dagdas pagasta tautas bibliotēka, bet no 1. februāra tās funkcijas un saistības pārņēma Dagdas novada tautas bibliotēka, šādu lēmumu pieņēma Dagdas novada domes deputāti.

Pašvaldības vadītājs Aivars Trūlis pastāstīja, ka apstiprināta Dagdas novada tautas bibliotēkas jaunā vadītāja Ineta Leonoviča-Batņa, kura pirms tam pildīja vadītājas pienākumus, jo iepriekšējā vadītāja devusies pelnītā atpūtā. Bibliotēkā šobrīd strādā trīs darbinieki.

Dagdas pagasta tautas bibliotēka atradās ēkā „Šūpoles” Dagdas pagastā, kuras pašvaldība īrēja, taču deputāti neatbalstīja jauno īres līgumu. Turklāt daudziem pagasta iedzīvotājiem, lai tiktu uz bibliotēku, bija jāšķērso pilsēta, jo Dagdas pagasts ir izpleties ap pilsētu. „Tāpēc lēmums par Dagdas pagasta tautas bibliotēkas slēgšanu ir pamatots un loģisks. Dagdas novada tautas bibliotēka atbilst mūsdienu prasībām, piemēram, ēkā ierīkots lifts, kuru var izmantot māmiņas ar bērnu ratiņiem, cilvēki ar kustību traucējumiem. Tā ir aprīkota ar datoriem. Lasītājiem pieejamas jaunākās grāmatas, prese,” atzina A. Trūlis.