„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+5.9 °C
daļēji mākoņains

DLRR remontēs Ukrainas vilcienus

Publicitātes foto

AS “Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca” (DLRR), kuras galvenais akcionārs ir Igaunijas koncerns „Skinest Rail”, saņēmusi AS “Ukrainas dzelzceļš” atestātu par tiesībām veikt gandrīz visu tipu lokomotīvju remontu, kas darbojas sliežu platumā 1520 mm. Līdz šim rūpnīca veica lokomotīvju remontu tikai pēc privāto Ukrainas uzņēmumu pasūtījuma, savukārt tagad varēs piedalīties valsts pasūtījumu izpildē.

„Pirms atestāta saņemšanas tika veikti vairāku līmeņu tehniskie auditi, kuru ietvaros AS “Ukrainas dzelzceļš” pārstāvji vērtēja rūpnīcas tehniskās iespējas un atbilstību lokomotīvju remontam,” pastāstīja AS “Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca” valdes loceklis Gatis Kamarūts, „atestāts oficiāli apstiprina mūsdienīgas tehnoloģiskās bāzes un kvalificēta personāla pieejamību, kas ir spējīgs īstenot sarežģītus lokomotīvju remonta un modernizācijas projektus.” Viņš piebilda, ka, pateicoties sertifikātam, DLRR varēs veikt 14 lokomotīvju tipu, t.i., praktisku visu Ukrainā ekspluatējamo lokomotīvju sēriju kārtējos, vidējos un kapitālos remontdarbus. Pašlaik rūpnīca ir ieinteresēta gan lielu privāto uzņēmumu, gan AS „Ukrainas dzelzceļš” iepirkumos.

Uzziņai

Saskaņā ar DLRR beidzamo finanšu atskaiti, pagājušā gada deviņos mēnešos uzņēmuma apgrozījums, salīdzinājumā analogu periodu 2016. gada, palielinājies par 144% -- līdz 16,2 miljoniem eiro. Peļņa no eksporta – 14,7 milj. eiro, kopējie zaudējumi – 2 milj. eiro. Galvenie eksporta virzieni – Krievija (69%), Igaunija, Lietuva, Polija, Somija, Baltkrievija, Kazahstāna un Uzbekistāna.