„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+11.6 °C
nedaudz mākoņains

Novadā gatavo argumentus pret autobusu reisu slēgšanu

freeimages.com

Latgales plānošanas reģions saņēmis priekšlikumus no Autotransporta direkcijas (ATD) par konkrētiem maršruta tīkla reisu samazinājumiem, kuros ieteikts slēgt vairākus maršrutus arī Daugavpils novadā. Šāda lēmuma iemesls ir nelietderīga valsts līdzekļu tērēšana, kuri tiek piešķirti nerentablu reisu uzturēšanai, jo bieži vien šajos reisos autobusi kursē tukši. Turklāt pasažieru skaits turpina samazināties.

Daugavpils novadā sabiedriskā transporta maršrutu tīkla samazināšana ir saistīta ar ieteikumiem slēgt vai mainīt 13 autobusu maršrutus un 43 reisus. Daudziem priekšlikumiem Daugavpils novada dome gan nepiekrīt, tāpēc pagastu pārvaldēs tiek gatavoti pamatojumi, kādēļ konkrētie reisi būtu jāsaglabā.

„Mēs esam gatavi izskatīt konkrētus variantus,” preses konferencē skaidroja Daugavpils novada domes izpilddirektore Vanda Kezika, “ir maršruts Daugavpils – Lociki, kurā ir piedāvājums slēgt astoņus reisus. Bet ir tādi reisi, kur vienā virzienā pasažieru ir mazāk, bet atpakaļceļā autobuss ir piepildīts.” Viņa uzsvēra, ka Locikos dzīvo ap 1000 iedzīvotāju, tāpēc var diskutēt, piemēram, par trīs reisu slēgšanu, bet ne astoņu. Vēl, piemēram, maršrutā Daugavpils – Degtjarka ir priekšlikums slēgt divus reisus sestdienās un svētdienās, bet tās, kā norādīja izpilddirektore, ir dienas, kad ir visvairāk braucēju. Ziemas periodā dotā maršruta reisu varētu saīsināt līdz pieturai “Birķineļi”, taču vasaras periodā brīvdienās šis reiss esot jāsaglabā, jo to izmanto vasarnīcu kooperatīva biedri.

Maršrutā Daugavpils – Matulanišķi – Demene – Lietuvas robeža piedāvāts slēgt divus reisus, maršrutā Daugavpils – Lipinišķi - sešus, maršrutā Daugavpils – Tabores ciems – Sborka arī divus, bet maršrutā Daugavpils – Mālkalne ierosināts slēgt piektdienas reisus.

Pilnu rakstu lasiet 9. februāra numurā.