„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.2 °C
apmācies

Projekts palīdz „iekustināt” jauniešus

Publicitātes foto

2018. gadā Aglonas novadā turpina īstenot projektu „Proti un dari”.

Pateicoties projektam, divas Aglonas novada iedzīvotājas – Diāna Gurska un Ksenija Švarnoviča apguva klasiskā manikīra kursu. Savukārt februārī Diānai un Ksenijai ir ieplānoti grāmatvedības kursi. Kā teica projekta „Proti un dari” koordinatore Aglonas novadā Marina Krasovska, kursu izvēlē tiek ņemta vērā kompleksa pieeja, piemēram, grāmatvedības pamati palīdzēs meitenēm, ja viņas vēlēsies uzsākt savu biznesu manikīra mākslas jomā. Turklāt aprīlī paredzēti nagu pieaudzēšanas kursi, lai veicinātu meiteņu profesionālo izaugsmi nagu kopšanas jomā.

Saskaņā ar projekta nosacījumiem, tajā var piedalīties jaunieši vecumā no 15 līdz 29 gadiem, kurš pašlaik nekur nemācās, nestrādā un nav reģistrējušies Nodarbinātības valsts aģentūrā. Aglonas novadā projekts sāka darboties 2016. gadā. Ar šīs kategorijas jauniešiem notiek ļoti aktīvs darbs. Ar tiem, kuri piekrīt sadarboties, strādā mentori, ja ir nepieciešams, tiek sniegtas psihologa konsultācijas. Projekta uzdevums ir „iekustināt” jauniešus, kuri dažādu iemeslu dēļ sēž mājās un neko nedara, saka M. Krasovska.

Ja jaunietis pēc dalības projektā neiekārtojas darbā, viņš vismaz integrējas sabiedrībā. M. Krasovska kā piemēru minēja meiteni ar Dauna sindromu, kurai projekts „Proti un dari” palīdzēja kļūt sociāli aktīvākai.