„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.3 °C
apmācies

Rēķini vairs nav jāiesniedz pašiem

pexels.com

Daugavpils Sociālā dienesta klientiem tagad nav jāstāv rindā, lai uzrādītu komunālo pakalpojumu rēķinus. „Daugavpils siltumtīkli” un Dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmums (DzKSU) iesniegs Sociālajam dienestam datus par pilsētnieku, kuri pretendē uz dzīvokļa pabalstu, rēķiniem.

Agrāk Daugavpils iedzīvotāji ziņas par rēķiniem varēja izsniegt divējādi – iesniedzot tos personīgi uz Sociālajā dienestā Lāčplēša ielā 39 vai atsūtot uz e-pastu rēķina kopiju. Savukārt tagad Sociālais dienests nosūta maznodrošināto vai trūcīgo iedzīvotāju sarakstu „Daugavpils siltumtīkliem” un DzKSU.

Kā teica Sociālā dienesta vadītāja Nonna Jakubovska, šāda sistēma darbojas kopš 20. decembra, turklāt tā ir gana efektīva – atbilde ar klientu rēķinu datiem pienāk vienas dienas laikā.

Jaunā sistēma ļaus samazināt rindu, kas periodiski veidojas Sociālā dienesta apkalpošanas centros. Piemēram, 2018. gada sākumā iedzīvotāji bija neapmierināti ar garajām rindām un centru darbu. N. Jakubovska šīs problēmas saista ar neprecīzu dokumentu noformēšanas taktikas izvēli. Pēc viņas teiktā, pašlaik ir veikti vis pasākumi, lai šo procesu uzlabotu.

Atgādinām, ka dzīvokļa pabalsts tiek piešķirts saskaņā ar jaunajiem saistošajiem noteikumiem, kurus apstiprināja Daugavpils domes deputāti. Saskaņā ar tiem, tiek apmaksāti tikai faktiskie izdevumi par komunālajiem pakalpojumiem.