„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 17. aprīlis
Trešdiena
Rūdis, Rūdolfs, Viviāna
+3.7 °C
apmācies

Sventē uzgāja nelikumīga alkohola ražotni

freeimages.com

Februara sākumā, veicot operatīvus pasākumus cīņā ar nelikumīgu akcizēto preču apriti, Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki likvidēja Daugavpils novadā nelikumīga alkohola ražotni un konfiscēja ievērojamu daudzumu nelikumīgu alkoholisko dzērienu, informē VP LRP vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Iepriekš uzsāktā kriminālprocesa ietvaros policisti ieguva informāciju, ka Daugavpils novadā, iespējams, tiek veiktas darbības, kas ir saistītas ar akcizēto preču nelikumīgu apriti. Minētās informācijas pārbaudei likumsargi pagājušonedēļ Daugavpilī apturēja kādu automašīnu, kuras salonā tika atrasti apmēram 44 litri nelikumīga paštaisīta alkohola, savukārt aizdomās par nelikumīgu alkoholisko dzērienu apriti notikuma vietā tika aizturēts 1975. gadā dzimušais transportlīdzekļa vadītājs. Jāpiebilst, ka vīrietis iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā.

Policisti veica kratīšanu arī vīrieša dzīvesvietā Daugavpils novada Sventes pagastā. Apskatot aizdomās turētā māju un tai pieguļošās saimniecības ēkas, likumsargi konstatēja, ka vienā no tām notiek nelikumīga alkohola ražošana. Kopumā kratīšanas laikā konfiscēts ap 600 litriem brāgas, ap 94 litriem gatavās produkcijas (kandžas), pudeles, kas izmantojamas alkohola fasēšanai, ka arī ražošanas ierīces.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, likumpārkāpējs šo alkoholu plānojis realizēt nelikumīgu akcīzes preču tirdzniecības vietās (t.s. točkās).

Lai precīzi noteiktu izņemto vielu daudzumu un sastāvu, nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes. Šobrīd likumsargi turpina izmeklēšanu, savukārt aizturētajam par minētiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība.

Pēc Krimināllikuma 221.2 panta 1. daļas par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu (ražošanu), glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai ar naudas sodu.

Tāpat Valsts policija atgādina, ka pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 170.1 panta par nelikumīgu alkoholisko dzērienu un spirta iegādāšanos arī ir paredzēta atbildība -- naudas sods līdz 140 eiro, konfiscējot iegādātos alkoholiskos dzērienus un spirtu.