„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.1 °C
daļēji mākoņains

Svetlana Kursīte vadīs Vecsalienas pagastu

Google Maps

Daugavpils novada domes sēdē 8. februārī lemts par Vecsalienas pagasta līdzšinējā pārvaldes vadītāja Semeona Pavlova atbrīvošanu no amata un jaunās vadītājas – Svetlanas Kursītes („Daugavpils novada partija”) iecelšanu.

S. Pavlovs devies pensijā, viņš pagastu pārvaldīja kopš 1994. gada. Savukārt novada domes deputāte S. Kursīte Vecsalienas pagastā strādā kopš 2015. gada, veicot lietvedes darba pienākumus. „Plānoju ķerties klāt pie kultūras jomas. Vēlos, lai tiktu izveidoti un aktīvi darbotos dažādi ansambļi, deju kolektīvi,” pastāstīja jaunieceltā pārvaldes vadītāja, „lai gan mums pagastā nav savas skolas, bērnu mums ir daudz.” Aktivizēt kultūru pagastā viņa iecerējusi, izmantojot Červonkas muižas pils telpas, norādot, ka citā kultūras objektā šogad plānoti infrastruktūras uzlabošanas darbi – paredzēts atjaunot Vecsalienas muižas parku.

Uzsākot darbu jaunajā amatā, S. Kursītei jānoliek deputātes mandāts. Viņas vietu domē varētu ieņemt Jānis Kudiņš („Daugavpils novada partija”), kas strādāja arī iepriekšējā Daugavpils novada domes sasaukumā.