„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.8 °C
apmācies

Biznesā – no skolas sola

Skolotāja Aija un viņas audzēkne Valērija no Jaunogres // Foto: Aleksandrs Rube

10. februārī tirdzniecības parka „Solo” otrajā stāvā notika tradicionālais skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) gadatirgus „Cits Bazārs”. Savas preces un pakalpojumus piedāvāja 27 no 29 reģistrētajiem „skolēnu firmām”, turklāt ne tikai Daugavpils un Latgales pārstāvji, bet arī viesi no citurienes, tostarp no Rīgas.

„Šis gadatirgus tika pieteikts kā reģionāls pasākums, tāpēc tajā varēja piedalīties arī skolēni no citām pilsētām,” pastāstīja Izglītības pārvaldes karjeras konsultante Santa Čeirāne, „tas ir ļoti labi, jo mūsu skolēniem tagad ir veselīga konkurence, stimuls kaut ko uzlabot. Turklāt viesi ne tikai pārdod preces, bet arī apskata Daugavpils ievērojamākās vietas.”

Arī šogad skolēnu saražotās preces izcēlās ar radošu pieeju un daudzveidību, daudz kas tika radīts, gaidot Valentīndienu. Vairākums piedāvāja dāvanas (keramika, rotas) un mākslas pakalpojumus (druka, zīmējumi uz auduma), daži akcentēja preču praktiskumu. Piemēram, uzņēmums „Fairy Mushroom” no Jaunogres vidusskolas izveidoja amizantas sēnes, kuras var izmantot dažādu maisiņu glabāšanai.

„Mums visiem ir problēma – kur glabāt simtiem maisiņu, kurus negribas tāpat vien izmest atkritumos,” pastāstīja skolotāja Aija un viņas audzēkne Valērija no Jaunogres, „tāpēc mēs izdomājām skaistus un funkcionālus konteinerus – sēnes, kuru kātiņi aug atkarībā no tā, cik pilns ir konteinerītis. Šo izstrādājumu pirmo partiju mēs jau pārdevām savā skolas gadatirgū.”

Pilnu rakstu lasiet 13. februāra numurā.