„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.9 °C
apmācies

Remontēs grants ceļus

freeimages.com

Lai veicinātu uzņēmējdarbību un saglabātu apdzīvotību, Daugavpils novads kopā ar Lauku atbalstu centru uzsāk projektu, kura gaitā šogad plānots sākt ceļu posmu pārbūvi Kalkūnes, Medumu, Salienas un Līksnas pagastā.

Ceļa posmos Palabiški–Buras, Liepnieki–Atvari, Saliena–Sergijevka, Stenderi–Ormaņi–Adamovo–Šlapaki, Kudeiki–Ķirupe un Sterikāni–Ķirupe remontdarbus paredzēts sākt šogad un pabeigt 2019. gadā. Projekta „Daugavpils novada pašvaldības ceļu pārbūve” kopējās izmaksas ir 1,6  miljoni eiro, no kurām 90% sedz ELFLA un 10% – pašvaldība. Pašvaldības projekta līdzfinansējums tiks nodrošināts, ņemot aizņēmumu Valsts kasē.

Šiem grants ceļiem bez cietā seguma tiks izveidoti un sakārtoti sāngrāvji, meliorācijas grāvjos nomainītas lielās caurtekas, izveidotas ērtas nobrauktuves uz dzīvojamām mājām, kā arī paplašināti ceļa posmi, kur tie ir dabiski sašaurinājušies. Pērn šādi darbi tika veikti Dubnas, Vaboles, Kalupes, Sventes un Višķu pagastā.