„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.1 °C
neliels lietus

DU rektores amatā ievēlēta Irēna Kokina

du.lv

Otrdien, 13. februārī, Daugavpils Universitātē notika Satversmes sapulces sēde, kurā ievēlēja jauno augstskolas rektori. Satversmes sapulcē piedalījās 97 delegāti.

DU rektoru uz pieciem gadiem ievēlē universitātes Satversmes sapulce, kura sastāv no 100 delegātiem, tai skaitā 20 studējošajiem. Par rektoru ievēlē to kandidātu, par kuru klātesošie ir atdevuši vairāk nekā pusi balsu. Atgādinām, ka uz DU  rektora amatu kandidēja DU Pedagoģijas un pedagoģiskās psiholoģijas katedras vadītāja profesore Irēna Kokina un DU Humanitāro un sociālo zinātņu institūta direktora pienākumu izpildītāja un vadošā pētniece profesore Anita Stašulāne.

Rektora vēlēšanās par profesori Irēnu Kokinu nobalsoja 55 Satversmes sapulces delegāti, savukārt par profesori Anitu Stašulāni – 38 Satversmes sapulces delegāti. Četri biļeteni tika atzīti par nederīgiem.

Pašreiz DU rektors ir akadēmiķis Arvīds Barševskis, kurš rektora amatā ir ievēlēts jau otro termiņu. A. Barševskis turpinās pildīt rektora pienākumus, līdz Ministru kabinets apstiprinās jaunievēlēto rektoru.