„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.5 °C
apmācies

Novadā pieaug sociālie pabalsti

freeimages.com

Daugavpils novadā mainījušās atsevišķas sociālo pabalstu summas audžuģimenēm un reglamentēta finansiālās palīdzības sniegšana slimniekiem, kam nepieciešama  hemodialīzes procedūra.

2017. gada nogalē izstrādāti jauni Ministru kabineta noteikumi, kas nosaka, ka pašvaldībām audžuģimenēm ir jānodrošina lielāks pabalsts, nekā bija iepriekš. „Sākot ar 2018. gadu, valsts noteiktais uzturlīdzekļu apjoms bērnam no dzimšanas līdz 7 gadu vecumam būs 107 eiro, savukārt no 7 līdz 18 gadu vecumam – 129 eiro,” skaidroja Sociālā dienesta vadītāja Anna Jegorova, „tas nozīmē, ka turpmāk pabalsta kopējā summa būs 215 eiro bērniem vecumā līdz 7 gadiem un 258 eiro bērniem vecumā līdz 18 gadiem.”

Plānojot 2018. gada budžetu, apzināts, ka audžuģimenēs dzīvo 30 bērni. Tas nozīmē, ka pašvaldības budžetā tam jāatvēl 79 tūkstošus eiro. 

Tāpat reglamentēta arī kārtība, kā pabalstu veselības aprūpes izdevumu segšanai saņems novada hemodialīzes pacienti. Tā paredz, ka vienreiz gadā var saņemt pabalstu 100 eiro apmērā ceļa izdevumu līdz slimnīcai, medikamentu vai citu vajadzību segšanai. Šobrīd novadā reģistrēti 12 hemodialīzes slimnieki, taču, kā norādīja A. Jegorova, to skaitam ir tendence pieaugt.